NEDERLANDS

Fernande van Tets is een Nederlandse freelance journaliste in Parijs. Ze specialiseert zich in vluchtelingen en radicalisering. Haar grootste klant is France 24, een Engelstalige televisiezender. Volg haar op twitter @Fernande_VT of e-mail haar op fernande[at]vantets[punt]nl.

Ze werkte tussen 2011 en 2015 vier jaar lang als Midden Oosten correspondent in Beiroet, Libanon voor Trouw, de Persdienst, de Groene Amsterdammer en radio 1. Ook schreef ze stukken voor NRC Handelsblad en het Parool.  Verder schrijft ze veel voor de Engelstalige pers (zie ABOUT. Ze heeft rapportages gemaakt vanuit Libanon, Jordanië, Syrië, Irak, Turkije, Tunesië, Egypte, Algerije, Iran en langs de gehele Balkan migranten route.

2 thoughts on “NEDERLANDS

  1. Beste Fernande, Ik heb je goede verslag gelezen ‘Zo smokkel je een vluchteling..’ en zou graag met je in contact komen voor een vervolgverslag op dat verhaal (wat je al een beetje hebt aangekaart), nl de tocht die de vluchtelingen nog moeten maken op Lesbos. Ik ben daar net 10 dagen geweest en probeer ingang te vinden om hulp te regelen voor het transport op het eiland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s